תנועות ריקודי בטן כסיוע למגוון מצבים
לא ברור מה ההסטוריה של ריקודי בטן ומה הייתה המטרה המקורית של תנועות הריקוד הללו.
יש הטוענים כי הריקוד הומצא כחלק מפולחן בטקסים. אחרים טוענים כי השימוש המקורי היה לסייע לאישה בתהליך הלידה. מכל מקום,
עד היום ישנן חברות בהן מלמדים נשים צעירות את הריקוד הזה. מנסיוני, התנועות מסייעות רבות הן ליולדות והן לנשים במצבים שונים ומגוונים, כולל מצבים ובעיות פיזיות ומצבים נפשיים.
התנועות השונות מעודדות זרימת דם טובה יותר לאברי האגן, מחזקות את העצמות וגם יוצרות עיסוי לאברים הפנימים. על ידי כך, המטופלת, משתתפת אף היא בתהליך של ריפוי או סיום תהליך טבעי כגון לידה ואינה רק מקבלת פאסיבית את הטיפול הרפלקסולוגי.
להלן מספר תנועות שמצאתי שהינן הכי שימושיות בטיפוליי בנשים:
הערות:
1. חשוב מאד שהברכיים לא תהיינה נעולות.
2. עקרון ההפרדה מאד חשוב כאן: דמייני שאת עומדת לפני חלון פתוח בגובה החזה ומעלה. אם תיישמי את עקרון ההפרדה הרי שלא יבחינו בתנועה המתבצעת מאחורי הקיר כיוון שהחלק העליון לא זז.
עיגול גדול – "סביב עולם"
ציור עיגול באמצעות האגן: לפנים , הצידה, לאחור והצד השני. הראש נשאר במרכז כמעין ציון לנקודת האמצע.
שמונה – אינסוף – יין ויאנג
שמונה מאוזן: יש 2 סוגים: המתחיל מלפנים והמתחיל מאחור. הרעיון הוא לצייר את הספרה "8" באמצעות האגן המקביל לרצפה.
שמונה מלפנים: מתחילים לצייר עם צד אחד של האגן (למשל ימין). מציירים אוזן אחת ע"יי סיבוב צד האגן הימני לפנים, דחיפת ועיגול צד זה של האגן לפנים והצידה ולאחור וחזרה למצב המוצא כשאגן בהטיה של צד ימין לאחור. כעת מציירים עם צד שמאל את ה"אוזן" השניה: האגן כבר נמצא בהטיה כשסימנו את צד ימין אז קל פשוט להמשיך את התנועה של אגן צד שמאל מלפנים בהטיה לכיוון הצד ולאחור.
שמונה מאחור לפנים מתבצע באותו אופן רק מתחילים מאחור ומסיימים לפנים.
שמונה מאונך: יש יורד (הנקרא גם מיה) ועולה.
שמונה יורד – מיה: מתחילים בצד אחד (למשל ימין) עם צד זה מציירים עיגול מלמעלה הצידה ולמטה ואיסוף למרכז. ולצד השני אותו דבר. הגרסה למתחילים מתבצעת תוך כדי שימוש בהרמת העקב של הירך שמצייר ועד לסיום העיגול. חשוב מאד שהרמת העקב לא תהווה פתח להבדלי גובה בתנועה אלא רק ככלי עזר לציור העיגול.
הגרסה למתקדמים היא שמבצעים את התנועה ללא הרמת העקב.
שמונה עולה: מתחילים בצד אחד מלמטה, הצידה ולמעלה ועוברים לצד השני.
אנג'ליישן – גמל – מוציאים את הבטן לפנים הישבן עוזר גם הוא בדחיפת הבטן קדימה. כעת מחזירים את הבטן חזרה למרכז מתחילים מלמעלה עד למטה כך נוצר גל בעזרת הבטן. בסוף התנועה משחררים את האגן בהטיה.
לורן כהן, מגע ומעגל. רפלקסולוגית מטפלת הריון לידה לידה ללא כאבים האתר שלי: http:///www.laurencohen.co.il נייד: 054-4576824